Degivrare jgheaburi și burlane

GENERALITĂȚI


Țurțurii și formarea gheții pe acoperișuri este un proces ce rezultă de cele mai multe ori în urma diferențelor de temperatură dintre exteriorul acoperișului și interiorul acestuia.

În alte cazuri, acest fenomen apare în urma variației bruște de temperatură exterioară când zăpada în proces de topire este surprinsă de temperaturi negative într-o perioadă scurtă de timp.

Acest fenomen pune în pericol integritatea structurii de învelitoare a unui imobil, dar în același timp reprezintă și un pericol iminent pentru persoanele care se află în apropiere. Vă propunem un sistem de degivrare care va elimina această problemă.

Sistemul se instalează pe lungimea totală a jgheaburilor și burlanelor, astfel încât apa produsă în urma topirii să fie drenată și eliminată în exteriorul clădirii.

Nu se recomandă degivrarea jgheaburilor și doar parțial a burlanelor: în acest caz, sistemul de degivrare poate să cauzeze mai multe probleme decât înainte, deoarece sistemul va produce apă la temperaturi scăzute (de ex: la -5°C), ceea ce în mod natural nu s-ar produce fără un sistem de degivrare.

Apa produsă astfel va îngheța pe zona burlanului nedegivrat. Așadar recomandăm degivrarea totală a traseului de derenare a apei.

Sistemul poate funcționa complet automatizat, fără intervenția unui operator, dacă este prevazut cu un termostat cu senzori de umiditate și temperatură.


PRINCIPIU DE FUNCȚIONARE

 


Funcționarea sistemului se bazează pe puterea calorică dezvoltată de cablurile electrice încălzitoare.
 

Odata ce senzori de umiditate și temperatură înregistrează simultan parametrii setati, termostatul aferent va trimite un semnal de cuplare a circuitelor de forță, alimentând rezistențele.

Cablurile încălzitoare sunt proiectate și fabricate să mențină nivelul de temperatură necesar topirii zăpezii și a gheții până la temperaturi ambientale negative foarte scăzute.

Pentru a asigura topirea gheții și a zăpezii, cablurile trebuie să mențină o temperatură pozitivă (+5°C) pe o raza de aprox. 5cm în jurul lor.

Temperatura este uniformizată pe toată suprafața datorită poziționării a două cabluri succesive (la aprox. 7 - 8 cm distanță)


 

 
 

Întrebări frecvente

1Este nevoie de rețea trifazată?
Rezistențele folosite pentru sistemul de degivrare sunt consumatori monofazati. Atunci când puterea totală instalată depășește puterea disponibilă în sistemul monofazat sau în cazul în care sistemul este compus din rezistențe alimentate la 400V, este necesară racordarea la sistemul trifazat.
2Care este puterea instalată?
Puterea instalată pentru un jgheab sau burlan de dimensiuni normale (100mm) este de 36W/ml. Puterea totală se calculează multiplicând puterea pe metrul liniar cu lungimea totală a jgheaburilor și burlanelor ce urmează a fi degivrate.
3Care este consumul?
Consumul energetic este influențat direct de condițiile meteo dintr-o lună de iarnă. într-o ora de functionare, sistemul consumă echivalentul în Kwh a puterii totale instalate.
Sistemul va consuma energie doar în orele în care condițiile de umiditate și temperatură indică prezența gheții sau a zăpezii.
4Există pericol de electrocutare?
Cablurile încălzitoare sunt proiectate și fabricate pentru a funcționa în imersie. Gradul de protectie ridicat, IP67, le permite să funcționeze în apă. Cablurile încălzitoare sunt armate, iar armatura joacă și rol de împământare.
Nu există nici un risc de electrocutare.
RANTO ELECTRIC

Parteneri din peste 10 țări15

ani experiență

475

proiecte industriale

950

proiecte rezidențiale

7000

articole pe stoc