Degivrare suprafețe exterioare

GENERALITĂȚI


Sistemele de degivrare vă asigură confortul de a fi scapat de neplăcerile provocate de zăpadă și gheață, dar în același timp vă protejează investiția de daunele pe care procesul îngheț-dezgheț le produce prin fenomenul de erodare.

Printre aplicațiile principale se regăsesc: degivrare rampa auto, degivrare rampa si acces pietonal, degivrare trotuar și scări de acces, degivrare terasa tehnică sau circulabilă. Sistemele sunt concepute să funcționeze automat, total independent de acțiunea unui operator, ceea ce face ca energia consumată să fie optimizată la maximum doar pentru situatiile în care condițiile o impun.

Sistemul de degivrare facilitează accesul în parcări subterane sau în locații în care traficul auto este aglomerat, eliminând riscul daunelor pe care le pot suferi autoturismele.
Sistemul este flexibil și ușor de instalat. Fiind încastrat în stratul de șapă sau beton, nu influențeaza în nici un fel înalțarea cotei finale. Cablurile electrice încălzitoare sunt dispuse uniform pe toata suprafața degivrată, asigurând topirea zăpezii și impiedică formarea gheții.

Degivrare rampă auto

Degivrarea rampelor de acces auto este cea mai solicitată aplicație de degivrare.
 
 

Datorita dificultăților pe care le întâlnesc iarna pe rampele auto, tot mai mulți oameni opteaza pentru instalarea unui sistem de degivrare care le asigură mentținerea suprafeței fără zăpadă și fără gheață.

Sistemul este calibrat să funcționeze și să aibă randament chiar și la temperaturi negative extreme.

Din punct de vedere meteorologic precipițatiile sub forma de ninsoare nu se pot produce când temperaturile scad sub -15°C, dar sistemul de degivrare este calculat să funcționeze până la temperaturi de -20°C.

Degivrare trotuare

Pentru siguranța și facilitarea accesului pietonal vă recomandam instalarea unui sistem de degivrare pentru trotuare.

Sistemul poate fi instalat în multiple suprafețe cum ar fi: pavaje, placă de beton, șapă, sub piatra naturală... etc.

Instalarea unui astfel de sistem vă oferă siguranță și vă scutește de efortul depus pentru a înlătura zăpada.

Sistemul poate fi complet automatizat prin instalarea unui termostat cu senzori de umiditate și temperatura, sau semi-automat prin instalea unui termostat cu senzor de temperatura. Pentru suprafețele mici, vă recomandăm instalarea unui termostat cu senzor de temperatura (reduce costurile de instalare).

Degivrare trepte

Treptele și scările de acces pot deveni foarte periculoase pentru oameni atunci când pe suprafața lor se formeaza o peliculă de gheață.  

Sistemul de degivrare instalat sub stratul finit al treptelor, asigură menținerea suprafeței fără gheață sau zăpadă asigurand astfel siguranța și confortul dumneavoastră.

Sistemul protejeaza totodata investiția, astfel nu va mai fi nevoie să se împrăștie material antiderapant sau îndepărtarea gheții și a zăpezii folosind metode mecanice. Integritatea stratului finit se va păstra mult timp.

 
 
 
 
 

Degivrare terase

Degivrarea teraselor circulabile sau a terselor tehnice. 
 
 

Pentru a vă oferi libertatea de a folosi terasele pe perioada de iarnă atunci când cantitățile de zăpadă pot depăși straturi considerabile, vă recomandăm instalaea unui sistem electric de degivrare.

Stratul de zăpadă care se așează pe terasele tehnice poate fi o sarcină în plus pentru structura de rezistență. Pentru evitarea acestului lucru se instalează un sistem electric de degivrare montat aparent.

 
 
 
 
 

PRINCIPIU DE FUNCȚIONARE


Sistemul de degivrare este compus din:
• Cabluri încălzitoare monofilare Tip Kima S18;
• Bandă metalică galvanizată – pentru fixarea cablurilor;
• Senzori de umiditate și temperatură;
• Termostat EBERLE EM;
• Tablou electric de forță și comandă;

Când se indeplinec simultan condițiile de umiditate și temperatură favorabile formării gheții sau a zăpezii, termostatul acționează grupul de contactori care prin contactele de forță alimentează cu energie electrică cablurile încălzitoare. Parametrii de funcționare (praguri de umiditate și temperatură) pot fi setați de către utilizator sau se pot păstra parametrii setați de fabrică.

Sectiune transversala degivrare

Întrebări frecvente

1Este nevoie de rețea trifazată?
Rezistențele folosite pentru sistemul de degivrare sunt consumatori monofazati. Atunci când puterea totală instalată depășește puterea disponibilă în sistemul monofazat sau în cazul în care sistemul este compus din rezistențe alimentate la 400V, este necesară racordarea la sistemul trifazat.
2Care este puterea instalată?
Puterea necesară pe metrul pătrat este stabilită în funcție de condițiile meteorologice specifice unei regiuni geografice. Pentru temperaturile negative și cantitățile de zăpadă medii din România, puterea necesară sistemului de degivrare este de 250W/m². Puterea totală instalată se calculează înmuțind puterea pe metrul patrat cu suprafața totală care urmează a fi degivrată.
3Care sunt costurile?
Costurile de instalare diferă în funcție de mărimea suprafeței. Cu cât suprafața este mai mare cu atât prețul pe metrul pătrat scade. Costurile de consum energetic în exploatare, variază în funcție de câte ore funcționează sistemul într-o luna. Acest lucru este direct influențat de fercvența precipitațiilor. Într-o oră de funcționare, sistemul va consuma 0,25Kwh pe metrul patrat.
4Care sunt straturile/cotele?
În cele mai multe cazuri, sistemul de degivrare se instalează în betonul de rulare, dar sunt cazuri când sistemul se instalează în placa de beton (in procesul de formare) sau în stratul suport (adeziv) pentru suprafața finită. Pentru cazul general de instalare, straturile sunt următoarele (de jos în sus):
- Sol
- Placă de beton
- Polistiren extrudat (3-5cm)
- Plasă de armare STM 10X10
- Cablu electric încălzitor
- Senzori de umiditate și temperatură
- Strat rutier (beton cu grosime între 4 și 12 cm)
RANTO ELECTRIC

Parteneri din peste 10 țări15

ani experiență

475

proiecte industriale

950

proiecte rezidențiale

7000

articole pe stoc