Aplicații ale sistemelor de încălzire electrică

Încălzire electrică în pardoseală


Sistemele de încălzire electrică în pardoseală au devenit tot mai populare în România în ultimii 15 ani, fiind o soluție ideală în ceea ce privește confortul din căminul dumneavoastră pentru cei mai pretențioși în acest sens. Deasemenea aceste sisteme s-au dovedit a fi o sursă economică de încâlzire tocmai prin principiul de funcționare al acestora „principiu radiant pe o suprafață mare" ce conservă energia și o distribuie doar acolo unde este nevoie de ea.

Kima oferă sisteme complete de încălzire prin pardoseală și anume cabluri încălzitoare, covorașe încălzitoare, termostate pentru reglarea temperaturilor și o gamă completă de accesorii pentru instalare. Sistemul odată montat se utilizează foarte ușor prin apasarea unui buton la nivelul termostatului.


Citește

Degivrare suprafețe exterioare


Sistemele de degivrare vă asigură confortul de a fi scapat de neplăcerile provocate de zăpadă și gheață, dar în același timp vă protejează investiția de daunele pe care procesul îngheț-dezgheț le produce prin fenomenul de erodare.

Printre aplicațiile principale se regăsesc: degivrare rampa auto, degivrare rampa si acces pietonal, degivrare trotuar și scări de acces, degivrare terasa tehnică sau circulabilă. Sistemele sunt concepute să funcționeze automat, total independent de acțiunea unui operator, ceea ce face ca energia consumată să fie optimizată la maximum doar pentru situatiile în care condițiile o impun.

Sistemul este flexibil și ușor de instalat. Fiind încastrat în stratul de șapă sau beton, nu influențeaza în nici un fel înalțarea cotei finale. Cablurile electrice încălzitoare sunt dispuse uniform pe toata suprafața degivrată, asigurând topirea zăpezii și impiedică formarea gheții.


Citește

Încălzire gazon natural


Sistemele electrice de încălzire pentru stadioanele cu gazon natural reprezintă o soluție optimă pentru performanța și randamentul suprafeței de joc. Sistemul de încălzire asigură temperatura necesară rădăcinii firului de iarbă pentru a se regenera și pentru a germina la fel cum ar fi făcut-o în condiții climatice favorabile. Totodata sistemul asigură prevenirea formării gheții la nivelul suprafeței de joc atunci când temperaturile exterioare negative pot favoriza acest lucru.

Încălzirea solului în care se dezvoltă și crește gazonul natural, face ca sezonul competițional să poată fi extins atât la ieșirea din sezonul rece (iarnă-primavară) cât și la intrarea în sezonul rece (toamnă-iarnă). Acest lucru este posibil datorită procesului de germinație accelerat care face ca firul ierbii să fie verde și viguros.


Citește

Degivrare fundație depozit frigorific


Fundația unui depozit frigorific este compusă dintr-un strat consistent de izolație termică (cca. 40 - 60 cm).

Cu toate acestea, variațiile foarte mari de temperatură din interiorul depozitului (temperaturi care pot ajunge la -48° C) favorizează înghețarea solului aflat în partea inferioară a depozitului, transformându-l pe acesta în permafrost-oscilant. Datorită variațiilor de volum dintre apa înghețată/dezghețată din permafrost, fundația depozitului va fi afectată de fenomenul de eroziune.


Citește

Degivrare jgheaburi și burlane


Țurțurii și formarea gheții pe acoperișuri este un proces ce rezultă de cele mai multe ori în urma diferențelor de temperatură dintre exteriorul acoperișului și interiorul acestuia.

În alte cazuri, acest fenomen apare în urma variației bruște de temperatură exterioară când zăpada în proces de topire este surprinsă de temperaturi negative într-o perioadă scurtă de timp.

Acest fenomen pune în pericol integritatea structurii de învelitoare a unui imobil, dar în același timp reprezintă și un pericol iminent pentru persoanele care se află în apropiere. Vă propunem un sistem de degivrare care va elimina această problemă.

Sistemul se instalează pe lungimea totală a jgheaburilor și burlanelor, astfel încât apa produsă în urma topirii să fie drenată și eliminată în exteriorul clădirii.

Apa produsă astfel va îngheța pe zona burlanului nedegivrat. Așadar recomandăm degivrarea totală a traseului de derenare a apei.
Sistemul poate funcționa complet automatizat, fără intervenția unui operator, dacă este prevazut cu un termostat cu senzori de umiditate și temperatură.


Citește

Încălzire cu electro-convectoare


O soluție ideală pentru încălzirea ambientală. Electro convectoarele asigura fluxul de aer ambiental, încâlzind masa de aer mai rece care se află în partea de jos a camerei acesta ridicându-se spre tavan. Spatiul ocupat de un electro convector este mic în raport cu un încălzitor tradițional, nu are elemente în mișcare și beneficiază de o garanție de 25 ani.

Convectorul electric este foarte usor de utilizat întrucât pentru funcționarea lui nu sunt necesare racordări speciale, este suficienta o priză de alimentare 230V. Datorita acestui fapt și a dimensiunilor reduse, convectorul poate fi amplasat oriunde in încăpere, asigurând confortul termic dorit prin distribuirea uniformă a maselor de aer și a căldurii în încăpere. Climatul creat este astfel foarte plăcut și lipsit de zone cu diferențe de temperatură.


Citește


Protecție la îngheț conducte


Conductele exterioare care sunt expuse la temperaturi negative pe perioade mari de timp, sunt expuse pericolului ca lichidul din interior să înghețe

Acest lucru se întâmplă indepedent de existența unui termosistem (izolatie termică). Izolația (prin coeficientul de transfer termic), protejeaza conducta sau rezervorul doar până la o anumită valoare a variație de temperatură (∆T) într-o anumită perioadă de timp. Când valoarea ∆T este mare, iar timpul de expunere este deasemenea mare, lichidul va îngheța. Pentru a evita această problemă, montarea cablurilor încălzitoare sub izolația termică reprezintă soluția ideală pentru protejarea conductelor și rezervoarelor de îngheț.

Sistemul de încălzire se utilizează și atunci când se dorește menținerea unei temperaturi pozitive (de ex: 30°C) într-o conductă ce transportă un fluid care odată cu scăderea temperaturii își modifică vâscozitatea riscând să coaguleze.


Citește