DEGIVRARE JGHEABURI SI BURLANE


 

GENERALITATI

Turturii si formarea ghetii pe acoperisuri este un proces ce rezulta de cele mai multe ori in urma diferentelor de temperatura dintre exteriorul acoperisului si interiorul acestuia. In alte cazuri, acest fenomen apare in urma variatiei bruste de temperatura exterioara cand zapada in proces de topire este surprinsa de temparaturi negative intr-o perioada scurta de timp. Acest fenomen pune in pericol integritatea structurii de invelitoare a unui imobil dar in acelasi timp reprezinta si un pericol iminent pentru persoanele care se afla in apropiere. Va propunem in sistem de degivrare care va elimina aceasta problema.

Sistemul se instaleaza pe lungimea totala a jgheaburilor si burlanelor astfel incat apa produsa in urma topirii sa fie drenta si eliminata in exteriorul cladirii.
Nu se recomanda degivrarea jgheaburilor si doar partial a burlanelor. In acest caz, sistemul de degivrare poate sa cauzeze mai multe proble decat inainte deoarece sistemul va produce apa la temperaturi scazute (de ex: la -5°C) ceea ce in mod natural nu s-ar produce fara un sistem de degivrare. Apa produsa astfel va ingheta pe zona burlanului nedegivrat. Asadar recomandam degivrarea totala a treseului de derenare a apei.

Sistemul poate functiona complet automatizat, fara interventia unui operator, daca este prevazut cu un termostat cu senzori de umiditate si temperatura.PRINCIPIU DE FUNCTIONARE

Functionarea sistemului se bazeaza pe puterea calorica dezvoltata de cablurile electrice incalzitoare.

Odata ce senzori de umiditate si temperatura inregistreaza simultan parametrii setati, termostatul aferent va trimite un semnal de cuplare a circuitelor de forta astfel alimentand rezistentele. Cablurile incalzitoare sunt proiectate si fabricate sa mentina nivelul de temperatura necesar torpirii zapezii si a ghetii pana la temperaturi ambientale negative foarte scazute.

Pentru a asigura topirea ghetii si a zapezii, cablurile trebuie sa mentina o temperatura pozitiva (+5°C) pe o raza de aprox. 5cm in jurul lor. Temperatura este uniformizata pe o suprafata datorita pozitionarii a doua cabluri succesive (la aprox. 7 - 8 cm distanta)

INTREBARI FRECVENTE

1ESTE NEVOIE DE RETEA TRIFAZATA?
Rezistentele folosite pentru sistemul de degivrare sunt consumatori monofazati. Atunci cand puterea totala instalata depaseste puterea disponibila in sistemul monofazat sau in cazul in care sistemul este compus din rezistente alimentate la 400V, este necesara racordarea la sistemul trifazat.
2CARE ESTE PUTEREA INSTALA?
Puterea instalata pentru un jgheab sau burlan de dimensiuni normale (100mm) este de 36W/m.l. Puterea totala se calculeaza multiplicand puterea pe metrul liniar cu lungimea totala a jgheaburilor si burlanelor ce urmeaza a fi degivrate.
3CAT CONSUMA?
Consumul energetic este influentat direct de conditiile meteo dintr-o luna de iarna. Intr-o ora de functionare, sistemul consuma echivalentul in Kwh a puterii totale instalate.
Sistemul va consuma energie doar in orele in care conditiile de umiditate si temperatura indica prezenta ghetii sau a zapezii.
4EXISTA PERICOLUL DE ELECTROCUTARE?
Cablurile incalzitoare sunt proiectate si fabricate pentru a functiona in imersie. Gradul de protectie ridicat, IP67, le permite sa functioneze in apa.
Cablurile incalzitoare sunt armate, iar armatura joaca si rol de impamantare.
Nu exista nici un risc de electrocutare.