INCALZIRE CU ELECTRO CONVECTOARE


 

GENERALITATI

O solutie ideala pentru incalzirea ambientala. Electro convectoarele asigura fluxul de aer ambiental, incalzind masa de aer mai rece care se afla in partea de jos a camerei cu cea a aerului mai cald din tavan. Spatiul ocupat de un electro convector este mic in raport cu un incalzitor traditional, nu are elemente in miscare si beneficiaza de o garantie de 25 ani.

Convectorul electric este foarte usor de utilizat intrucat pentru functionarea lui nu sunt necesare racordari speciale, este suficienta o priza de alimentare 230V. Datorita acestui fapt si a dimensiunilor reduse, convectorul poate fi amplasat oriunde in incapere.
Convectorul asigura confortul termic dorit prin distribuirea uniforma a maselor de aer si a caldurii in incapere. Climatul creat este astfel foarte placut si lipsit de zone cu diferente de temperatura.

Reglarea temperaturii se face prin intermediul termostatului incorporat. Acesta poate fi comandat de o unitate centrala care poate prioritiza orele de functionare astfel inregistranduse un consum energetic redus.
Datorita costurilor mici de instalare (nu necesita lucrari speciale) si a consumului redus de energie, electroconvectorul reprezinta o solutie la indemana oricui.

PRINCIPIU DE FUNCTIONARE

Principiul de functionare consta in incalzirea aerului mai rece aflat in partea de jos a incaperii. Datorita acestui proces, aerul cald (fiind mai usor) se va ridica facand loc aerului rece sa coboare la baza incaperii (pe acelasi principiu prin care se realizeaza convectia naturala). Acest lucru face ca temperatura ambientala sa se stabilizeze la o anumita valoare stabilita de catre utilizator.
Datorita elementului incalzitor de utima generatie, incalzirea si asigurarea fluxului de aer se face fara a atinge temperaturi foarte mari pe exteriorul electroconvectorului. Cantitatea de energie este concentrata doar pentru incalzirea aerului.
Incalzitoarele traditionale ard proful
Testele facute indica faptul ca praful arde la temperatura de 225ºC. Elementul incalzitor din electroconvectoarele BEHA, au un element facut din aluminiu extrudat si perforat care mareste suprafata substantial si astfel reduce temperatura de lucru. Temperatura maxima de lucru este de 90ºC.
Termostat electronic de precizie mare
Convectoarele BEHA sunt echipate cu un termostat electronic sensibil, care are o precizie de 0.2ºC la 20°C. Acesta asigura o temperatura constanta in incapere.
Poate fi instalat in bai
Convectoarele pot fi instalate intr-o varietate mare de camere, inclusiv bai, bucatarii si camere utilitare. Convectoarele sunt aprobate de toate organismele de reglementare si omologare majore si au clasa de protectie IPX4
Elementul incalzitor
Elementul incalzitor din aluminiu extrudat si perforat, cu o suprafata mare, distribuie caldura in mod eficient. Pentru a evita temperatura critica de ardere a profului, elementul incalzitor poate atinge aceasta temperatura o perioada foarte mica de timp atunci cand este pornit intr-o camera rece. Dupa aceea, temperatura de lucru se stabilizeaza la 90°C, iar panoul frontal exterior nu va depasi temperatura de 80°C.
Carcasa protectoare
Electroconvectorul are o carcasa de protectie pentru copii peste panoul de control.
Usor de curatat
Sistemul de incalzire se inclina in spre fata de pe suportul fix pentru a fi curatat cu usurinta.
Ventilare in fata
Ventilarea prin partea din fata distribuie caldura in camera.
Puterea instalata se calculeaza in functie de suprafata camerei si a volumului de aer ce urmeaza a fi incalzit.
De ex: Pentru o camera de 10mp, se instaleaza un convector P10 care are 1000W
Costurile de instalare sunt scazute intrucat pentru montarea si utilizarea unui electroconvector nu sunt necesare lucrari suplimentare de racordare cu energie.
Consumul energetic este optimizat de termostatul de precizie mare.
Instalarea se face foarte usor datorita suportului special care necesita doar fixarea in perete.
Alimentarea se poate face dintr-o priza cu tensiune la 230V.

GALERIE FOTO