INCALZIRE CU INFRAROSU

INCALZIRE CU INFRAROSU


Informatii generale

Incalzitoarele cu infrarosu sunt ideale pentru incalzirea spatiilor mici cum ar fi baile, dar si ca sistem de incalzire pentru spatii exterioare cum ar fi terasele. Principiul de functionare bazat pe actiunea radiatiei termice din spectrul electromagnetic (infrarosu) asupra moleculelor, face ca acest sistem de incalzire sa fie eficient prin faptul ca energia termica este directionata si livrata acolo unde este nevoie de ea.
Acest principiu de incalzire a corpurilor si obiectelor, se regaseste in natura prin temperatura efectiva pe care o primim zilnic de la soare. Lumina soarelui este compusa din radiatie termica sub forma de radiatie infrarosie (care reprezinta mai mult de jumatate din radiatia totala) lumina vizibila si radiatie ultravioleta.

Incalzire pentru interior

Ideale pentru bai sau alte incaperi mici unde necesarul total de putere nu este mare. Incalzitoarele sunt disponibile in variante cu sau fara comutator de reglare in 5 trepte.
Conectarea la sursa de curent se face de la o priza normala 230V
Datorita faptului ca incalzitorul are un timp de reactie rapid asupra corpurilor pe care le incalzeste, timpul lui de functionare este redus si implicit consumul energetic. Practic poate fi instalat in paralel cu un senzor de miscare care sa-l actioneze doar atunci cand cineva intra in camera respectiva. Acest lucru face ca energia consumata sa nu se risipeasca.

Incalzire pentru exterior

Incalzitoarele cu infrarosu pentru exterior pot fi montate pe perete sau pe un suport special care ii ofera mobilitatea de a fi plasat oriunde se doreste.
Incalzitoarele cu infrarosu BEHA folosesc undele scurte, astfel energia termica nu este perturbata de aer asa cum este cazul incalzitoarelor ce folosesc unde medii, iar radiatia termica este furnizata direct obiectelor pe care le intalneste.
Sunt ideale pentru incalzirea teraselor exterioare atunci acestea sunt populate.