Degivrare fundație depozit frigorific

GENERALITĂȚI


Fundația unui depozit frigorific este compusă dintr-un strat consistent de izolație termică (cca. 40 - 60 cm).

Cu toate acestea, variațiile foarte mari de temperatură din interiorul depozitului (temperaturi care pot ajunge la -48° C) favorizează înghețarea solului aflat în partea inferioară a depozitului, transformându-l pe acesta în permafrost-oscilant.
Datorită variațiilor de volum dintre apa înghețată/dezghețată din permafrost, fundația depozitului va fi afectată de fenomenul de eroziune. Pentru a împiedica acest fenomen, se instalează un sistem de degivrare poziționat în partea inferioară a structurii de fundație.

Principiu de funcționare

Cablurile electrice încălzitoare asigură bariera termică de care are nevoie solul pentru a nu intra în procesul de îngheț/dezgheț, astfel protejând integritatea structurii de fundație.

Sistemul este monitorizat cu sonde de temperaură care pornesc și opresc sistemul, atunci când situația o impune.

Sistemul este compus din două circuite redundante instalate în paralel. Primul circuit poarta denumirea de Circuit Activ și este setat să pornească atunci când temperatura scade sub 5°C, iar al doilea circuit care poartă denumirea de Circuit Pasiv este setat la o temperatură de 2°C. Când temperaturile scad brusc, iar circuitul activ nu poate să facă față pentru asigurarea temperaturii necesare, circuitul pasiv pornește pentru a suplini deficitul. Când temperatura trece de pragul de 5°C (când nu mai exista pericolul de îngheț) cele două circuite se vor opri.

Putere instalată

Puterea instalată pe metrul patrat este de 20W.

Pentru asigurarea acestei puteri se recomandă folosirea cablurilor electrice încălzitoare bifilare ce nu depasesc 17,5 W/m.l. pentru a menține pasul de instalare la o distanță care face ca distribuirea căldurii să fie uniformă.

Instalare

Înainte de începerea instălarii, se pregătește suprafața (frontul de lucru) și se fac calculele pentru stabilirea distanței dintre două cabluri consecutive (distanța C-C). Instalarea începe cu montajul benzilor metalice de fixare ce se vor poziționa perpendicular față de direcția cablurilor încălzitoare. Se instalează cablurile la distanțele prestabilite, se montează senzorii, se fac conexiunile la tabloul electric după care celelalte straturi ale structurii fundației pot fi instalate.

RANTO ELECTRIC

Parteneri din peste 10 țări15

ani experiență

475

proiecte industriale

950

proiecte rezidențiale

7000

articole pe stoc