Încălzire cu infraroșu

GENERALITĂȚI


Încălzitoarele cu infraroșu sunt ideale pentru încălzirea spațiilor mici cum ar fi băile, dar și ca sistem de încălzire pentru spații exterioare cum ar fi terasele.

Principiul de funcționare bazat pe acțiunea radiației termice din spectrul electromagnetic (infraroșu) asupra moleculelor, face ca acest sistem de încălzire să fie eficient prin faptul că energia termică este direcționată și livrată acolo unde este nevoie de ea.


Acest principiu de încălzire a corpurilor și obiectelor, se regăsește în natură prin temperatura efectiva pe care o primim zilnic de la soare. Lumina soarelui este compusă din radiație termică sub forma de radiație infraroșie (care reprezinta mai mult de jumătate din radiația totală) lumina vizibilă și radiație ultravioletă.

Încălzire pentru interior

• Ideale pentru băi sau alte încăperi mici, unde necesarul total de putere nu este mare. Încălzitoarele sunt disponibile în variante cu sau fără comutator de reglare în 5 trepte.
• Conectarea la sursa de curent se face de la o priză normala 230V
• Datorită faptului că încălzitorul are un timp de reacție rapid asupra corpurilor pe care le încălzește, timpul lui de functionare este redus și implicit consumul energetic.
• Practic poate fi instalat în paralel cu un senzor de mișcare care să-l acționeze doar atunci când cineva intră în camera respectivă. Acest lucru face ca energia consumată să nu se risipească.

Încălzire pentru exterior

• Încălzitoarele cu infraroșu pentru exterior pot fi montate pe perete sau pe un suport special care îi oferă mobilitatea de a fi plasat oriunde se dorește.
• Încălzitoarele cu infraroșu BEHA folosesc undele scurte, astfel energia termică nu este perturbată de aer așa cum este cazul încălzitoarelor ce folosesc unde medii, iar radiația termică este furnizată direct obiectelor pe care le întâlnește.
• Sunt ideale pentru încălzirea teraselor exterioare atunci când acestea sunt populate.
RANTO ELECTRIC

Parteneri din peste 10 țări15

ani experiență

475

proiecte industriale

950

proiecte rezidențiale

7000

articole pe stoc