Degivrare jgheaburi și burlane

GENERALITĂȚI
Țurțurii și formarea gheții pe acoperișuri este un proces ce rezultă de cele mai multe ori în urma diferențelor de temperatură dintre exteriorul acoperișului și interiorul acestuia.
În alte cazuri, acest fenomen apare în urma variației bruște de temperatură exterioară când zăpada în proces de topire este surprinsă de temperaturi negative într-o perioadă scurtă de timp.
Acest fenomen pune în pericol integritatea structurii de învelitoare a unui imobil, dar în același timp reprezintă și un pericol iminent pentru persoanele care se află în apropiere. Vă propunem un sistem de degivrare care va elimina această problemă.
Sistemul se instalează pe lungimea totală a jgheaburilor și burlanelor, astfel încât apa produsă în urma topirii să fie drenată și eliminată în exteriorul clădirii.
Nu se recomandă degivrarea jgheaburilor și doar parțial a burlanelor: în acest caz, sistemul de degivrare poate să cauzeze mai multe probleme decât înainte, deoarece sistemul va produce apă la temperaturi scăzute (de ex: la -5°C), ceea ce în mod natural nu s-ar produce fără un sistem de degivrare.
Apa produsă astfel va îngheța pe zona burlanului nedegivrat. Așadar recomandăm degivrarea totală a traseului de derenare a apei.
Sistemul poate funcționa complet automatizat, fără intervenția unui operator, dacă este prevazut cu un termostat cu senzori de umiditate și temperatură.



Degivrare jgheaburi si burlane
Asigurarea drenajului complet al apei indiferent de variația temperaturilor exterioare.
Într-un jgheab de dimensiuni normale se instalează două cabluri încălzitoare în paralel.
Cablurile au o putere de 18W/ml, obținându-se astfel o putere instalată de 36W/ml de jgheab sau burlan.
Necesarul de cablu încălzitor se calculează luându-se în considerare tronsoane de jgheab și burlan interconectate (nu fracții sau lungimea totală a mai multor „ape").
Pe un tronson, cablul încălzitor necesar va fi de: lungimea totală a jgheaburilor și burlanelor x 2.
Degivrare acoperiș
Pentru o mai buna protecție împotriva cantităților mari de zăpadă, se poate instala un sistem de degivrare pentru acoperiș.
Sistemul de degivrare pentru acoperiș, denumit si covoraș încălzitor, constă în instalarea în paralel a mai multor trasee de cablu încălzitor la anumite distanțe între ele, astfel încât să se obțină efectul de 250W/mp.
Covorașele încălzitoare pentru acoperiș sunt recomandate în special zonelor de acoperiș unde panta este foarte lină, iar zăpada așezată nu alunecă și se depune local. Aceste depuneri pot avaria structura de rezistență a acoperișului datorită greutății.
Covorasul încălzitor este recomandat și pentru zona din imediata apropiere a jgheabului (pe o lățime de 0,5m), pentru a îndepărda stratul de zăpadă care în mod accidental ar putea trece peste acesta.
Degivrare dolii
Doliile pot fi zone care acumuleaza cantități mari de zapadă.
Datorită temperaturilor ridicate din interiorul acoperisului, coroborate cu temperaturile scăzute din exterior, zona doliilor poate fi o sursă de topire a stratului inferior de zăpadă și transormarea acestuia în gheață.
Pentru prevenirea formarii cantităților mari de zăpadă, se instaleaza un covoraș încălzitor pe toată lungimea doliei.
Acest covoraș asigura topirea cantităților de zăpadă cât și drenarea apei produse către jgheabul de colectare.
PRINCIPIU DE FUNCȚIONARE
Funcționarea sistemului se bazează pe puterea calorică dezvoltată de cablurile electrice încălzitoare.
Odata ce senzori de umiditate și temperatură înregistrează simultan parametrii setati, termostatul aferent va trimite un semnal de cuplare a circuitelor de forță, alimentând rezistențele.
Cablurile încălzitoare sunt proiectate și fabricate să mențină nivelul de temperatură necesar topirii zăpezii și a gheții până la temperaturi ambientale negative foarte scăzute.
Pentru a asigura topirea gheții și a zăpezii, cablurile trebuie să mențină o temperatură pozitivă (+5°C) pe o raza de aprox. 5cm în jurul lor.
Temperatura este uniformizată pe toată suprafața datorită poziționării a două cabluri succesive (la aprox. 7 - 8 cm distanță)

Întrebări frecvente
RANTO ELECTRIC
Parteneri din peste 10 țări
